Ремонт холодильников Одесса

Ремонт холодильников в Одессе на дому, недорого. С 7.00 до 23.00.

Звоните
063 705-09-41

096 925-87-91

063 933-43-84

@Remontol

13 мая 2022 684

Холодильник на кухні чи балконі, як захистити від сонця

холодильник

Зазвичай люди встановлюють холодильник на кухні, чи балконі. Це можливо, але обов’язково потрібно потурбуватися про обов’язкові правила установки. З цієї статті ви дізнаєтеся як це правильно зробити, та як не допустити помилок, щоб ваш холодильник працював довго та без проблем.

По-перше, якщо ви вирішили встановити холодильник на балконі, потрібно забезпечити йому захист від прямих сонячних променів. Якщо холодильник стоїть прямо поруч з вікном, то найкраще в цьому вам допоможуть звичайні жалюзі. Вони ізолюють корпус холодильника від сонячних променів та перегріву корпуса. Це значно продовжить термін служби холодильника та збереже вас від пригод з ремонтами.

Чому холодильнику потрібен захист від сонця

Основне завдання холодильника – відбирати тепло зсередини камери, знижуючи температуру продуктів. Відведене тепло через теплообмінник виводиться назовні. Завдяки цьому температура всередині камери знижується, а зовні виділяється тепло.

Якщо на стінку холодильника потрапляє сонце, то він нагрівається. Через це погіршується теплообмін і холодильник починає працювати у більш напруженому режимі. Стає більш складно відводити тепло зсередини – холодильник нагрівається зовні, а не відводить тепло.

Це призводить до того, що компресор не вимикається, а працює постійно. У такому режимі навіть найнадійніший агрегат достатньо швидко може вийти з ладу та холодильник потрапить у ремонт. Левова частка проблем з холодильниками трапляється саме влітку через перегрів.

Щоб цьому запобігти, уважно дотримуйтесь наших рекомендацій:

  • На холодильник не повинні потрапляти прямі сонячні промені. Встановіть жалюзі, чи будь-яку іншу загорожу на вікна.
  • Поруч с холодильником не повинні розміщуватися нагрівальні предмети. Це може бути плита, чайник, обігрівач. Ніщо не повинно нагрівати холодильник зовні.
  • Поруч з холодильником обов’язково повинно бути вільне місце та повітря. Це потрібно для теплообміну та відводу тепла від компресора та теплообмінника з задньої частини холодильної установки.
  • Не намагайтеся встановити звичайний холодильник у нішу, краще буде, якщо навколо холодильника буде вільне місце.

Які холодильники можуть встановлюватися на вулиці, балконі, під прямими сонячними променями

Існують холодильники, які виробник створив такими, що можуть встановлюватися безпосередньо під сонячними променями, чи навіть на вулиці. Це спеціальні холодильні установки, в яких встановлений більш потужний компресор та дуже потужна ізоляція. Такий холодильник позначається на корпусі спеціальними символами та вказується температурний режим у якому він може працювати без перебоїв.

Звичайні побутові холодильники не застосовані до таких сурових режимів роботи. Тому, якщо ви купили звичайний побутовий, а не промисловий холодильник, то потрібно забезпечити йому захист від нагріву та потрапляння прямих сонячних променів.Також підвищені характеристики по теплообміну закладають у вбудовані холодильники. Їх можна встановлювати у нішу. Вони для цього запроєктовані та пристосовані.

Висновки як краще встановити холодильник на кухні, чи балконі

Якщо ви вирішили встановити холодильник на балконі під прямими сонячними променями – це прямий шлях до скорого ремонту. Тому потрібно завжди міркувати, як захистити холодильник від перегріву та забезпечити достатній теплообмін.

Якщо холодильник добре відводить тепло – він може працювати роками без перебоїв та складнощів. Тому дотримуйтесь наших порад і проблем з вашим холодильником не буде.