Ремонт холодильников Одесса

Ремонт холодильников в Одессе на дому, недорого. С 7.00 до 23.00.

Звоните
063 705-09-41

096 925-87-91

063 705-09-88

@Remontol

24 октября 2022 341

Як готувати та наносити рідкі обої біопласт

рідкі шпалери

У цьому матеріалі ми хочемо вам розповісти що таке рідкі шпалери біопласт, та де їх використовують. Які недоліки та переваги цього виду матеріалу та як можна самостійно зробити невеличкий ремонт кухні рідкими шпалерами.

Що таке рідкі шпалери

Усі ми звикли, що шпалери виготовляються з натуральних чи синтетичних матеріалів та продаються у рулонах. Їх потрібно розкрити, намазати клеєм та приклеїти до стіни.

Але час не стоїть на місці та згодом з’явилися більш сучасні матеріали. Технологи вигадали рідкі шпалери, які більш зручно наносити на стіну. З цим завданням можливо впоратися навіть самостійно, без запрошення сторонніх майстрів.

Рідкі шпалери – це штукатурка, але текстильна. У складі якої є звичайна целюлоза, як у звичайних шпалерах, штучні шовкові нитки та карбоксиметилцелюлоза, як з’єднувальний елемент.

Усе це дає нам змогу називати рідкі шпалери досить екологічним та безпечним матеріалом для людини. Тому їх досить часто використовують в оздобленні стін звичайних квартир.

Як готуються та наносяться рідкі шпалери

Все досить просто. Звичайно, спочатку потрібно підготувати стіни. Якщо у вас бетоні стіни або цементно-піщана штукатурка, то вам потрібно:

  • Нанести на всю поверхню стіни ґрунт. Він захистить наступну шпаклівку від вологи стіни та відшаровування.
  • Нанести шар білої шпаклівки. Краще залишити поверхню не зачищаючи її. Так краще будуть приклеюватися рідкі шпалери.
  • Знову наносимо ґрунт на поверхню і стіна готова для рідких шпалер.

рідкі шпалери кухня

Як приготувати суміш рідких шпалер

Фахівці рекомендують готувати рідкі шпалери виключно руками. Усе що для цього знадобиться це велика місткість та тепла вода близько 40 градусів. Як готуються шпалери:

  • Висипаємо рідкі шпалери в велику місткість, по об’єму вона повинна бути близько 10 літрів.
  • Далі потрібно руками перемішати суміш, щоб розподілити декоративні елементи шпалер.
  • Після цього заливаємо шпалери водою та перемішуємо руками. Для целюлозних шпалер потрібно близько 7 літрів, для шовкових близько 5 літрів теплої води. Це потрібно для того, щоб не залишилося сухих частин шпалер. Мішаємо близько 15 хвилин. Після цього потрібно залишити шпалери на близько 8 годин. Після цього суміш повністю готова для використання.

Як наносити на стіни

Рідкі шпалери наносяться достатньо не складно. Впоратися можливо самостійно.Після того, як ви витримали 8 годин, потрібно просто взяти кельму, та нанести тонким шаром 1-1,5 мм по стіні.

Якщо консистенція занадто густа, потрібно додати трохи більше води. Таким чином ви нанесете рідкі шпалери й отримаєте приємний вигляд стін.

Переваги рідких шпалер

Серед переваг рідких шпалер можливо виділити такі пункти:

Екологічність матеріалу. При виробництві рідких шпалер використовують мінімальний об’єм домішок.

  • Легко нанести та відремонтувати
  • Доступна ціна матеріалу
  • Відсутність швів
  • Добрі властивості теплоізоляції та шумопоглинання
  • Морозостійкість на паропроникність

Висновки по рідким шпалерам

Якщо вам потрібне сучасне та візуально привабливе однорідне покриття стін, то рідкі шпалери можуть дуже добре стати вам на нагоді. Вони сучасні, легко наносяться та добре виглядають.

При тому ціна на них досить приваблива. Тому, якщо ви вирішите оздобити стіні рідкими шпалерами, то вони будуть служити вам багато років.